Med ungdomar

Vi har haft några dagars besök av Ethels son med familj, fru och två ynglingar på 11 respektive 14 år. Med dem for vi hit och dit för att ge dem, främst ungdomarna, goda upplevelser av Västkusten.
 
Det bar av till Lysekil för att fiska krabbor i pinande blåst, vi upplevde Havets hus som visade upp det salta vattnets mångfald av havslevande växter och djur, nära land och ute till havs, ytligt levande och de som lever sina dagar på mycket stort djup dit dagsljuset inte når ner och fotosyntesen därför inte fungerar.
 
Dag 2 for vi till Slussen för att kanske kunna bada och slippa pinblåsten. Där fanns hopptorn som ynglingarna uppskattade och ett badhotell med lunchservering som alla uppskattade.
 
Dag 3 var vi uppe på fjället och modern tog sönerna på en fjällvandring i hällande regn.
 
Dag 4 besökte vi Bohusläns museum och började med att fika medhavda pannkakor i ett utrymme intill båtsamlingen. Där satt vi i ett jättefint svagt tjärdoftande rum, nästan alldeles ostörda. Därefter nyttjade vi museets förtjänstfullt uttänkta ”övningar” eller ”uppdrag” att utföra för besökaren. Där fanns historiska spår att finna, skattjakt, bildjakt och äggletning och för genomfört värv belönades vi med en liten pin att sätta på jackan. Dessa uppdrag höll oss sysselsatta i flera regniga timmar. Senare samma dag for vi till Skalbanksmuseet för att bättre förstå hur det kom sig att skalbankarna i Uddevalla är världsunika. Jag kom också på att vi kunde leta efter en cach i området (har introducerat geocaching för den besökande familjen), vilket särskilt uppskattades av 11-åringen.
 
På kvällarna lagades det, under gemytliga former, ekologisk och närproducerad mat av hög kulinarisk klass. Vi spelade också ett och annat familjespel.
 
Vädret var både blåskallt och regnigt och vi ansträngde oss verkligen för att ge ungdomarna minnesvärda upplevelser. Själv är jag verkligen nöjd med vad vi, utifrån omständigheterna, fick till.

På en direkt fråga om det mest minnesvärda blev det unisona svaret badet och maten.
- Jahapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0