Midsommar

Skissad text som ska bearbetas
 
Tradition i glada vänners lag
 
Minnen som väcker minnen, och känslor. (Du-reformens upplösning)
 
God mat och en retsina utöver det vanliga
 
nästan 5-åringar som är underbara smådävlar
 
brexit
 
parkerna runt mig

Mitt emellan

Mitt emellan är det ord som kommer upp i sinnet då jag ska beskriva hur jag har det.

Mina tillhörigheter i lägenheten där jag bott de senaste åren är till 99% packade i kartonger och jag har flyttat till Tuva-familjen med semesterutrustning och lilla kontoret. Den 4 juli får jag tillträde till min nya lägenhet. Alltså är jag mitt emellan två boenden.

Just nu knackar jag på in nya dator som jag just sparkat igång. Jag har lyckats öppna den, komma ut på nätet via Tuvas Wifi och ladda ner chrome och synkat med google-kontot så nu har jag allt material intakt. Vidare lyckades jag just ladda ner drivrutin till skrivaren och ikväll ska jag ladda ner dropbox så jag får tillgång till "allt". Strax ska jag ladda in officepaketet. Jag må skynda mig att kliva in i nya datorn för den gamla visar seriösa tecken på att vilja kracka ihop. Jag är alltså mitt emellan två datorer, båda är av märket MacBook Pro.

Nyss hämtade jag min nya mobil, en kines vis namn One+ two. Det ska vara en värsting - till halva priset. Har inte öppnat paketet än men snart är hög tid att bekanta mig med denne kines, en android som ska ersätta min iPhone 5, som även den visar tecken på att ta sina sista andetag. Vad säger man om det? Även på mobilfronten är jag mitt emellan.

Stillsamt leende Glader

Så var pärsen över för den här gången och det gick vägen. I torsdags skrev jag kontrakt på försäljning av min egen lägenhet. Det föregicks av en riktig nagelbitare. Först var och är marknaden upp och ner med exceptionellt stort utbud just nu. Prisutvecklingen på bostäder är minst sagt svårbedömd. Jag har koll på syskonlägenheter som inte fått något bud alls. Så publicerades min lägenhet på Hemnet och en dryg vecka därpå var det visningsdags.
 
Först hände inget i 2 dagar, sedan hände lite dag 3, lite till dag 4 och till sist dag 5, på knappt en timme, hände mycket och det toppades med kontraktsskrivning på kvällskvisten. Jag var svettig (värmebölja), vimsig och närmast i chocktillstånd. Min oro var befogad men kom helt på skam.

I går, lördag, åkte jag lättad med Kör för alla-kören till Dalhalla och inledde deras säsong med att konsertera tillsammans med Ebbot Lundberg, Sara Riedel, Ola Salo och vår körledare Caroline af Ugglas och hennes band. Det var magiskt även i år även om jag kanske inte är lika hög den här gången. Däremot är jag allmänt hög av hur tillvaron utvecklas runt mig.

Det var jätteroligt att sjunga med Ola Salo. Han var både ödmjuk och utmanande och vi kom att improvisera helt galet på slutet och det var underbart. Mera av den varan!

Nu ska jag packa. Jag får tillträde till min lägenhet i Skytteholm, Solna 4/7 och jag avträder lägenheten här i Kvarnskogen, Sollentuna 8/7. Däremellan ska min nya lägenhet målas helt och hållet, flyttlasset ska gå och flyttstädningen genomföras. Hej och hå.

Hälsningar från en stillsamt leende Glader.

RSS 2.0