Lögardag

Dagarna glider iväg som en harmoniskt rinnande bäck av trevligheter. Jag har hunnit med att jobba i Stockholm, en hel vecka på tre dar, och återkommit till semestermediterandet på och runtikring Herrestadsfjället.
 
Inger var hos oss i två dagar. Vi promenerade i sol till skogs åt fjället till och hittade kantareller och vi promenerade i sol till ett fd nudistbad åt havet till och hittade kantareller.
 
Fd nudistbadet. En pärla för oss som tycker det är småjobbigt att vistas bland hundratals andra.
 
En extra tandborste kom väl till pass vid rengöring av de jordiga gulklimparna.
 
Emellanåt åt vi mycket goda anrättningar med antingen genomgående champagne eller alkoholfritt öl. Fårkottlett (av ett sånt där närodlat får) med färskpotatis, smörstekta kantareller och sallad till champagnen och med citronglass och citronlikör till efterrätt. Ädel jordgubbssallad med vitlöksbröd till ölen. Idel goa samtal om stort och smått. Greklandskrisen å ena sidan, våra släktträd förlagt till ett politiskt landskap, och å andra sidan, vad arbete är egentligen och vilka de roligaste jobben varit under arbetslivskarriären och vad vi lärt oss. För min egen del var det nog tiden då jag forskade. Det skulle jag gärna göra igen.
 
Igår var vi åter två och det var både lördag och lögardag. Tvättmaskinen både invigdes och gick varm. Ethel tvättade en maskin och jag tre. Den gassande solen fick tvätten att torka ute på rekordtid och lukta så där gott som utehängd tvätt gör.

På eftermiddagen gjorde vi ännu en utflykt till en av alla fd kurorter, Lyckorna, strax söder om Ljungskile. Glass, promenad efter stranden och bland snickarglädjeshusen, middag på Musselbaren och promenad till kyrkan.
 
Musselbarens presentation kunde inte bli mer träffsäker med tanke på våra preferenser.
 
Promenad bort till kyrkan som hade ovant placerade gravar som en mur runt kyrkan.
 
Det tornade upp sig på himlen i kvällningen. Dags att bege sig hem och rädda tvätten från annalkande regn. Och dricka ett glas vitt vin som avslutning på denna lögardag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0