3-års-kalas

Tvillingarna fyllde tre i söndags och hade stort kalas.
 
Tjejerna hade helt klart för sig att det var kalas på gång. De vaknade och stod båda i arla morgonstund och stirrade på mamma Tuva med förväntansfulla ögon och napp i mun. De var redo.
- Var är kalaset!
 
Det där med att kissa, äta frukost, vänta flera timmar på gästerna, klä sig fina ... det var bara onödig transportsträcka på dagen. Men till slut kom gästerna och klänningarna åkte motvilligt på.
 
Sen var det full rulle. Vädret bidrog till rullet. Först var vi innne, sen kunde vi gå ut och alla fick ta något med ut på gården, sen kom ösregnet och vi gick alla in igen, och sen, ja sen, när vi kalasat mer eller mindre klart, så behagade solen skina med fast sken från en nästan klarblå himmel. 
 
Kolla vilka tårtor som bjöds.
 
Det var tårta med fiskiga ingridienser eller bara vegetariska. Kolla sjöodjuren som simmar runt på tårtorna.
 
Söttårtorna var utan laktos respektive gluten. 
 
Som mest var vi över tretti i en lägenhet. Och paketen, ja, de var många. Efter kalaset fanns flera oöppnade paket, och de kan avnjutas i lagom takt dagarna framöver.
 
En av favoriterna var ett alldeles speciellt diadem som Karolina gjort. Det var klätt med bruna tovade öron, benvita horn och gul pannlugg, likt Mamma Mu. Perfekt rollmarkör. Diademet på och de var Mamma Mu. Diademet av och de var sig själva igen. Om och om igen. Eller så kunde diademet sättas på någon annan.
 
De agerade förträffliga födelsedagsbarn som gärna lekte med sina presenter och ogärna lät sig avbrytas. Dagen därpå var det lite kinkigare med både det ena och det andra, men det är en helt annan historia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0