Upphandlingslektion + en BRA dag

11 september är en bra dag. I alla fall i år.

Vi fick besked om ramavtal med Göteborgs stad idag. Vi, det är en samverkansgrupp av tre företag. KIM AB (som jag är delägare i) är en av de tre. Eskadern företagsutveckling AB (där jag hyr) är huvudanbudsgivare och GCK AB är den tredje parten. Man umgås med "fint folk", dvs verkligt duktiga och trevliga företag. Det är hedrande att vara ders samarbetspart.

Vi fick ramavtal inom alla områden som vi ville ha:
  • chefsutveckling
  • ledningsgruppsutveckling 
  • medarbetarutveckling
  • team/grupp-utveckling
  • outplacement
Nu inträder en överklagoperiod innan avtal kan skrivas. Det kan ta sin tid.
 
För en tid sedan fick vi (igen en samverkansgrupp) ramavtal med Göteborgs stad inom Management. Det överklagades av två företag. Första prövoinstansen sade nej till deras argument och krav och nu är upphandlingen på väg till högsta prövoinstans. Sen, när hela proceduren är klar, så har vi alltså en dörr öppen, men inte nödvändigtvis uppdrag. Nej, ramavtal innebär bara att stan får köpa av oss, efter ännu en konkurrensutsättning. Ramavtal är fint att ha, men det ger inte automatiskt jobb.
 
Ser man på. Här kom en liten upphandlingslektion.

Vidare fick vi en beställning på 120 böcker till Almi GävleDala (Handbok om systemiskt mentorskap och mentorprogram iarbetslivet, vårt förlags enda bok!). Jag har just kommit tillbaka till kontoret efter att ha postat böckerna. 120 böcker är i mesta laget att kånka på för en tant som mig. Jag fick också anledning att irritera mig på mina skridor, som inte håller måttet en sån här gång och som mest bara vill falla samman i sina beståndsdelar. Men jag vill ju inte klaga. Det är jätteroligt med en sån stor bokbeställning en dag som denna. Och jag löste ju det där med transporten till slut, alltmedan det föll en eller annan svettdroppe.

Dessutom släpptes de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson från sitt fängelse i Etiopien. Ja, dom släpptes redan igår, men det var idag de landade på fast och fri mark, någonstans, hemligt var.

Är inte detta typiska tecken på en BRA dag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0