En bra dag

I all enkelhet en bra dag.

 

I jobbet håller jag på med ett litet delprojekt som är i det närmaste omöjligt. Sånt triggar mig och jag tycker att det är KUL. Jag driver frågan om ett bygglov för några arbetsbodar. Vår ambition kring när de ska vara på plats stämmer inte alls med tidsschemat för normal bygglovshantering. Idag fick jag ett eventuellt genombrott i alla omöjligheter och det blir intressant att se om det bär ända in i mål.

- Sånt bidrar till känslan av en bra dag.

 

Jag lämnade min cykel med trasiga däck till en cykelverkstad, Pedalkraft, på väg hem söndag natt och la nyckel i ett brevfack i dörren. Idag ringde jag dem. Jodå, cykeln stod kvar, nycken var hittad.

- Kom efter kl 16 idag så ska vi ha fixat din cykel.

- Hur mycket pengar ska jag ta med?

- Det beror på vad däcken utsatts för, men räkna med att de är sönderskurna, värstascenariot, så kostar det 700 kr för båda däcken.

 

Vid 17-tiden begav jag mig ut på en regnig promenad till Pedalkraft med 700 spänn på fickan. Efter vägen finns en skoaffär, som jag kastat lystna blickar på då jag haft ömmande fötter.

 

 

Jag gick in. Och snackade om mina behov. Skorna ska ha en rejält sviktande sula, de ska vara mjuka i ovanlädret, sitta stadigt om foten, vara enkel i sin design och passa min långsmala fot i storlek 41.

 

- Å så ska de vara sköna.

- Här är alla skor sköna, fick jag veta.

 

Vilket paradis. Jag provade. Och provade. Men inte så hemskt länge, för jag har ju min vanliga köpa-kläder-noja att ta hänsyn till. Jag blir fort fed up, om man så säger. Här kommer jag däremot att bli stamkund. Köpte ett par promisar nu, ska satsa på en mera gympaaktig variant snart och så kommer väl sandalsäsongen igång inom kort också. Här har jag allt jag behöver.

- Vilken bra dag.

 

Bakom hörnet ligger Pedalkraft. Vandalerna hade inte skurit sönder däcken. De hade bara roat sig med att stjäla ventilerna. Det kostade 20 kr att ersätta ventilerna och pumpa däcken.

- Vilken otroligt bra dag.

 

Nyss kom jag hem från Alma-kören. Den är som en själslig rening. Jag mår gott ända längst ini i mig själv, efter att ha varit där. Tänk att det är så rörande häftigt att stå inne i ett ljudhav och inte höra sin egen röst, fast jag skriker. Och känna vibrationerna från alla stämmor som smälter samman till ett brusande ljudhav.

- Det toppar en bra dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0