T-tanten 19 Simmar lugnt, minimerar störningar

Det är kväll och jag är groggy igen. Det blir jag efter ett antal timmars intensivt layoutpetande. Nu är jag alltså inne på den mer mekaniska delen att baxa över boken från Indesign till Scribus. Det börjar sitta i nyporna. Jag gnetar på sida för sida och har nu kommit till sida 70 av ca 200 sidor.

Jobbade intensivt på förmiddagen, tog en flertimmarspaus och träffade käraste göteborgskompisen Ethel i Gamla stan. Vi fikade och uppdaterade oss om läget. Jag följde med henne till Frövi skoaffär på stora Nygatan och Ethel följde med mig till Gudrun Sjödén. Kom hem med 3 stora härliga stenugnsbakade surdegsbröd, 2 brallor och 2 toppar, 2 liter mjölk och några apelsiner. Dessutom kom jag hem med ett beslut om hur jag ska ha det över helgdagarna. I min värld är det som så att nyår följs av två födelsedagar på raken. Det är lätt hänt att tiden bara rinner iväg.

Därför har jag beslutat att nyåret får födas utan min aktiva medverkan. Födelsedagarna ska få mitt engagemang en stund på kvällarna den 1/1 respektive 2/1. Den 2/1 är min födelsedag och den firar jag på ett högst värdigt och trevligt sätt med att vara sagotant / John Blund till tvillingarna medan föräldrarna klättrar. Då kan jag dessutom sitta och jobba lite med mitt ord- och-bild-knyppel.

I övrigt gäller att jag ska bli vid min läst och gneta på. Det är timmar och dagar som gäller. Går inte att tänka fram genvägar. Bara att sitta vid och göra. Eller på metaforiska, det är bara att simma lugnt och fint, meter för meter och undvika störningar.

- Och ja, jo, det går ju bra det här. Finns säkert smartare sätt att göra vissa moment, men de har jag inte kommit på än och då är det viktigare att jag gör, än att jag gör på allra smartaste sättet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0