IT-tanten 15 Två dagar och stort tack

Nu har jag gnetat på och jobbat så jag är groggy. Det tog mig bara två rejäla arbetsdagar att komma underfund med Scribus. Nu kan jag, så när som på en liten detalj vid skapandet av pdf-er, det jag behöver kunna för vår boks behov. En egen manual är gjord.

Från början hade jag en lång rad punkter på vad jag behöver lära mig. De har jag betat av allt eftersom. Till slut återstod bara tre punkter som jag gick bet på. Så jag tog dem till Scribus Facebook-grupp och fick svar ganska omgående. Det löste två av dem. Nu har jag häng på att lösa sista punkten genom att läsa en annan manual som jag fick tips om genom Egenutgivarna. Jag fick veta att det ännu inte går att konvertera ett helt Indesign-dokument, så det blir till att göra det manuellt, vilket kommer att ta ytterligare några dagar innan jag, och inte minst VI, kan börja jobba i dokumentet igen. Det är detta som är så fantastiskt! 

Om du vill ha svenska manualer till Scribus så kolla dessa filer, genom att klicka på understrykningen.
Oscillator – Grafisk produktion med fria verktyg
Elementx - Att sätta böcker med Scribus 

Dessa två har räddat mig och tusen tack för det. För att inte tala om vilket stort tack som Kristina Svensson ska ha för att hon var den som först visade på denna fantastiska möjlighet i sin bok Författarboken. Tack allihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0