Blomning i asfalten

Den nya gapmindaren funkade inte alls. Jag fick omgående vänligt men bestämt avböjande reaktion. Tänker att tillvaron vill att jag ska gå i pension. Och det är OK.

De senaste dagarnas värmebölja har fått mig att börja fundera på om jag inte skulle prova att sy nåt sommarplagg av de tyger som jag faktiskt har liggande. Jag går för övrigt omkring som en osalig ande med dimsyn. Har hittat ett par glasögon från 80-talet där vänster glas funkar riktigt bra för syn på håll. För övrigt ser jag skarpt på ca 15 cm håll och därutöver luddar tillvaron till sig. Jag har inte vant mig och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för.
 
Tanken att sy har i alla fall fått näring av att jag inventerat vilka tyger jag har. Bl att gråvitt tyg i bommull/linne och den biten är ca 160x150 cm. En löst hängande sommarklänning/tunika vore inte det nåt? Av raka enkla bitar, något krångligt klarar jag inte av. Ska gå att sy för hand om maskinen strejkar.

Under en promenad längs vattnet igår kom jag på andra tankar. En tvådelad historia skulle vara skönt. En top/blus och en omlottkjol som kan agera strandduk/sittunderlag.

Jag har, med ett undantag, inte sytt något på evigheter och nu rann idéerna på. Arkitekten kom i form.
- Shit, har jag inte ens rutigt papper hemma? Ser inte att leta. Illa.
 
Nåväl, skalstocken har jag inte slängt, och inte heller måttband och tumstock. 
 
Så här tänker jag mig det hela.
 
Har inte börjat klippa i tyget än. Och det blir inte många spillbitar. Får till och med göra nån sorts ärm i avvikande färg och då kanske jag ska göra kjollinningen i samma avvikade färg. Jag har nog både blått oc rött tyg i samma material som jag kan använda. Kanske ska jag markera sömmarna med liten rand av samma avvikande färg? Men då börjar det bli svårsytt och riskerar att aldrig bli klart.
 
Återkommer med den spännande fortsättningen. Det tillhör inte vanligheten att jag tänker sy. Fenomenet är närmast att betrakta som blomning i asfalten. Dessutom vet jag inte om mina ögon tillåter mig att sy.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0