Låg kapacitet

I helgen har jag varit privat-social. Det har kostat på och jag är alldeles slut. Måtte ha låg kapacitet.

I går åkte jag med bilen till Kungsbacka och träffade Marie som jag ordnar skrivardag tillsammans med. Vi vill så gärna göra mer, utveckla koncept, genomföra berättarstugor, ge längre skrivarkurser, anordna nåt i sommar. Men, varje gång vi tog oss en kreativ sväng så landade vi ändå i att det är långt ifrån lönsamt. Därför är jag nöjd med en ytterst modest ambition. Kanske en dag eller en helg i sommar och kanske en dag i höst. Min drivkraft är ju att lära känna skrivintresserade så att jag har ett trevligt umgänge om några år då jag är pensionär.

Det tog mest hela eftermiddagen att prata om allt detta. Och jag blev alldeles trött.

Idag har jag jobbat undan en grej som jag behövde vara klar med till i morgon och så har jag umgåtts med Inga. Hon var tidigare gift med min kusin och våra barn är tremänningar.

Jag har alltid gillat Inga. Hon är en utomordentligt trevlig, utåtriktad, passionerad och kompetent person.
Och så har hon en gravid dotter här i Göteborg, som hon var på besök hos. Hos mig var hon några timmar. Vi babblade, åt och babblade lite till. Och efter det var jag alldeles urlakad. När Inga gått satte jag mig vid datorn och – somnade! Mitt på ljusan dag. Så jag la mig till rätta på soffan och sov i två timmar och sen var jag som folk igen.

Två träffar med folk som inte är kollegor. Och jag blir alldeles slut. Det kallar jag låg kapacitet. Även om det var intensitet på umgänget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0