Sista gången någonsin

I söndags spelades den allra sista matchen någonsin på Råsunda. Hädanefter kommer matcherna spelas i den nya omtalade Friends arena. Tuva bor, som jag, granne med en stor stadion. Jag bor granne med Gamla Ullevi och har Fattighusån emellan. Hon bor nästgårds med Råsunda i Solna och har en större trafikled emellan. Men snart är det ett minne blott. Där Råsunda står idag ska byggas bostäder.
 
Vi hade gjort en mycket trevlig utflykt till Hagaparken och Fjärilshuset med småttingarna. Redan när vi gick dit (jag cyklade) märkte vi hur det började dra ihop sig.
 
Polis i farten.
Folk i rörelse.
Spänning i luften.
Solnalaget AIK mot Malmö FF som hade vittring på att vinna allsvenskan i år.
 
När vi var på väg hem hörde vi åskmullret från läktaren. När vi närmade oss hemmet tjocknade det till av poliser. Jag cyklade i förväg och kunde inte låta bli och stanna för att titta på skådespelet.
 
Fotade hur poliserna flockades i en tunnel. Och ser man på. Mitt i polisvimlet går en ung familj med bred barnvagn. Omisskännligt. Det var de mina.
 
De berättade att poliserna hade paus under matchen och hade dukat upp kaffe och fika och hade det riktigt mysigt där inne i tunneln.
 
När det blev 1-0 kunde vi bara gissa att det var AIK som gjorde målet. Det slutade 2-0 och Malmö FF gick miste om guldet i ligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0