Härlig helg

Vilken härlig helg jag hade med Ingela. Alltså helgen som var för snart en vecka sen. Vi åt gott och umgicks och gjorde utflykter med hennes brutna fot i ett paket. Dessutom har hon pratat förstånd med min symaskin.

 

Nu kan jag äntligen sy.

Vi bilade i de trakter hon kände till vid (men inte till) Tånga koloniträdgård. Vi var till Röda sten vid Älvsborgsbrons fäste och fikade på en båt. Vi åkte till Skene/Kinna och Borås och träffade hennes kompisar Gunlög och Anders H, som alldeles nyligen flyttat till Borås. Hon jobbar timmar inom psykiatrin och han är frilansjournalist efter at ha blivit friställd från utbildningsradion. Han känner Danne G.

 

Jag hade ett långt samtal med honom om hans projekt att belysa svensk tekoindustri i Bangladesh på ett nyanserat sätt. Dvs lyfta fram olika parters perspektiv. Fabrikerna, ägarna, arbetarna, konsumenterna... Han är kunnig inom fair trade. Vi pratade om GPs hållning till Västsvenska paketet, dvs de gör närmast en onyanserad hatkampanj. Projektet syftar till en viktig omställning från privatbilism till ökad kollektivtrafik och att underlätta kommunikation i ett växande Göteborg. Det perspektivet får lite eller just ingen plats alls.


Kommentarer
Postat av: Ingela

Härligt var det och trvligt att sammanföra dig och familjen Hjort. Men visst var det du som kom på vilken skruv som skulle skruvas på maskinen:-)

2012-11-24 @ 19:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0