Kinesisk diskpoker

Nu har dom kommit, tvillingfamiljen. Nu ere hålligång i luckan. Två självgående ettåringar i en liten lägenhet sätter fart, kan jag säga. Dessutom blir det en hel del mer disk efter 6 personer än efter en.

På kvällen igår praktiserade vi kinesisk diskpoker. Det är ett begrepp som kan behöva förklaras. Det är en blandning av kinesisk poker och disk.

Det går till så här.
Man har en stor otrevlig disk som ska tas om hand och man har en kortlek. Gänget sätter sig att spela (kinesisk) poker. Förloraren ställer sig att diska. De andra fortsätter att spela tills en ny förlorare lommar iväg och byter plats med den som just diskat. Så håller man på tills åtminstone disken är avklarad. Är disken väldigt stor och gänget också stort är det bra att ha två i ett disklag samtidigt. Men principen är densamma.
 
Det kinesiska får jag förklara en annan dag, för John Blund har varit och slagit till mig i ögona.
 
Ett dygn senare:
Kinesisk poker
 
Dela ut 13 kort till de spelande, som kan vara max 4 till antalet. Är man fler får man spela vanlig poker.
Sordera korten så att du bygger två bra pokerhänder och tre bra kort. Två kortbyten får ske med max tre kort per gång. Nu skall du sortera så att du får två pokerhänder där den bästa handen (= ger mest poäng enligt traditionell pokerberäkning) ligger först, därefter den näst bästa handen och sist de tre korten.
 
Spelarna visar först sin bästa hand och utser vinnare som får ett poäng för att ha gjort bästa handen. Därefter visar de sin nästa hand och delar ut poäng för den. Sist visas de tre korten, som också ger poäng för att vara bäst.
Lägsta poäng/kort går ut och diskar.
 
Det här är en trevlig variant av poker som jag lärt av Max i Västerås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0