Apropå nyheter

Jag har ju haft god tid på mig att kolla nyheterna dessa dagar. Idag, söndag den 9 december, händer det mycket av trafikomläggning i Göteborgsregionen. Det är trafikomläggningar inför det förväntat ökade kollektivresandet. Bl a införs trängselskatt 1 januari. Busslinjer har dragits om, turlistor har förändrats. Dessutom invigdes idag den stora satsningen på 4-filig motorväg, 2 spårig järnväg och 6 pendeltågstationer och 2 resecentra utmed sträckan Trelleborg-Göteborg. Det senare är en satsning på i runda slängar 15 miljarder kronor som liksom tillförts regionen.

På de regionala nyheterna fick jag veta om omläggningen av alla buss- och spårvagnsturer i Göteborg med bilder och intervjuer med bussresenärer och busschaufförer. Med en mening nämndes (utan bilder) de nya pendeltågstationerna utefter sträckan Göteborg-Trelleborg. Å så fick jag veta att journalisten åkte med en buss där dörrarna hängde sig och att bussfärden blev fördröjd flera minuter.

Det är faktiskt så jag tycker mediabevakningen ter sig bortskämd. En regional satsning på 15 miljarder deflekteras för en bussdörr som hakade upp sig. Som norrlänning i förskingringen tycker jag det är för djävligt. Faktiskt. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0