Ett samhälle med fingrarna i syltburken

När jag lyssnar på nyheterna kommer då och då upp nyheter som speglar samhällets dubbelmoral. Eller, det är inte så lätt att vara moralisk när intressena går i kors.

Sveriges krigsexport – värnande av fred, bara sälja till icke krigförande länder. Säljer till och samarbetar med USA som för krig med Irak. Vi kan inte avbryta samarbetet för då blir vår säkerhet osäkrare med ett surt USA. Och så går vår krigsindustri i putten. Säkerhetspolitik och regional arbetsmarknadspolitik kontra vår moral att värna fred i världen. Vi ska inte sälja vapen till krigförande eller potentiellt aggressiva parter.

Det är numera OK i Sverige att sälja sex, men inte att köpa. Alltså OK att göra affärer, att vara entreprenör inom sexförsäljning i ett samhälle där köparna kriminaliserats. Vad slags moral är det? Jag kan inte fatta att den ena partens agerande är OK men inte den andra.

Staten vill minska spelmissbruk och tillhandahåller statliga Casinon och statligt spelbolag. Staten vill minska alkoholkonsumtionen och tillhandahåller med monopol Systembolag.

Så vitt jag vet är dessa områden, vapenhandel, sexhandel och droghandel, de största illegala handelsområdena, i stark konkurrens med arbetskraftshandeln. Det vittnar om lukrativa områden, där vårt rättrådiga samhälle ertappas med fingrarna i syltburken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0